Každý přípravný tým má svého vedoucího - laika  a vedoucího - doprovázejícího kněze. O rozhovor jsme požádali otce Jardu Krajla ze skupinky Stravování.


 

Otče, představil byste se nám prosím?

Jmenuji se Jarda Krajl, pocházím z Prahy-Vinoře, teď působím v Praze-Kunraticích v Arcidiecézním centru života mládeže Nazaret.

 

Na jaké akce a aktivity byste mladé lidi k vám do centra pozval?

Teď v březnu chystáme duchovní obnovu a pak arcidiecézní setkání mládeže, lépe řečeno oslavu světového dne mládeže v Pražské arcidiecézi. Koná se v Kobylisích poslední březnovou sobotu - 31. března. Určitě můžete přijít na Velikonoce nebo další akce, které najdete na stránkách Nazaretu.

 

Co máte na starosti během Celostátního setkání mládeže ve Žďáru?

Doprovázím stravovací skupinku.

 

V čem spočívá takové doprovázení?

Člověk dělá to, co ostatní. V těžších chvílích se snaží povzbudit druhé. Nezapomínáme ani na duchovní body, třeba na modlitbu, kterou připomínám i ostatním v týmu. Stravovací skupinku doprovázím potřetí. Pak jsem asi dvakrát nebo třikrát doprovázel Režii.

 

Co je vám bližší - Stravování, nebo Režie?

Stravování má tu výhodu, že dostanete obvykle mnohem víc stravy předem. A zatímco na Režii jsou názory rozporuplné, tak na Stravování jsou většinou názory dobré, nikdo si to s nimi nechce rozházet :)

 

Stihnete se při CSM zúčastnit i programu? A na co se těšíte?

Doufám, že stihnu alespoň něco. V Madridu jsem byl na jedno dopoledne, tady by dvě dopoledne mohla vyjít. Nevím, jestli se těším na něco konkrétního z programu. Já se spíš těším na setkání lidí, že člověk mnoho lidí pozná. Zvlášť se těším na sobotu, kdy přijedou i rodiny a třeba i staří známí.

 

Jaké je vaše oblíbené jídlo a jaké jídlo rád připravujete?

Nejraději jím kachnu. Pro více lidí jsem vařil jen v Itálii, takže nejlépe umím těstoviny.

 

Jak bude zorganizováno stravování ve Žďáru?

Na zodpovězení této otázky by určitě byli i povolanější. Co já vím, Sodexo nebude - bohužel. Pro někoho možná bohudík :)   Stravovat se budeme ve školních jídelnách.

 

Děkujeme za rozhovor!

rozhovor vedla Lenka Češková

zpracovala Jana Tomalová